logo banner
7. feb 2021 18:50  

Ingen varme i Venstre side !!!

Emnet har været oppe nogle gange.
Vil bare sige... jeg har løst problemet i vores Swift.
Jeg har skyllet varmeapparat igennem med syre.
Meget nemt !!!
Man kan lave det hele fra motorrummet.
Og det tager max 1 - 2 timer.

22. feb 2021 13:02  

1

Hej Morten

Hvilket syre brugte du??

Hilsen Jørgen
26. mar 2022 09:06  

2

Blot til info. Jeg har netop udskiftet min Swift til en SX4 fra 2014.
Den varmede aldeles udmærket i hele højre side, både ved forruden, i instrumentbrættet og ved gulvet.
I venstre side kom der dog kun koldt luft.
Den røg så på værkstedet hos Suzuki hvor den var købt.
Deres mistanke var at selve varmelegemet inde i varmeapparatet var stoppe, grundet at vandet faktisk kører i et U-formet mønster gennem kanalerne hvor der så er indløb og udløb i samme side.
Det resulterer i at der ikke er nogen rigtig gennemstrømning i enheden og hvis der ikke bliver brugt specielt meget varme i systemet, ja så sker der af og til at kølervæsken helt enkelt krystaliserer, fordi, man tidligere har brugt en glykol der ikke var så god som forventet.
Så de havde et specielt apparat der blev tilsluttet kølersystemet efter at kølervæsken var tømt ud og der så blev skyllet igennem med en speciel rensevæske.
Hele operationen tog cirka en tre timer, hvorefter der blev påfyldt deres nye og forbedrede kølerglykol.
De sagde at min årgang 2014 fra fabrik var blevet påfyldt med den glykol der kunne krystalisere og de mente at da min er helt fra 2014, så måtte glykolen være blevet skiftet tidligere, men hvis der er en rest af den gamle forkerte glykol i systemet, så kan den her krystalisering opstå igen.
Men bliver der problemer igen, skulle jeg bare komme tilbage og få renset igen. Det mente de dog ikke var nødvendigt.
Jeg fik ikke oplyst fra hvilket årstal bilerne er blevet påfyldt den her forkerte glykol, men det gælder naturligtvis alle Suzuki modellerne.
Efter man opdagede det her med krystalisering, så har de ændret tilsætningen i deres glykol, sådan at der idag ikke kan opstå de her problemer.
Problemet i min bil, mener de, er opstået da forhandleren havde bilen stående fra den blev byttet ind i november 2021 og til jeg købte den her i februar 2022, hvor bilen i den periode ikke har kørt så meget, andet end når nogen har prøvekørt den.
Så hvis ellers ens bil kører nogenlunde hver dag og der jævnligt bliver brugt varme i bilen, burde krystalisering normal ikke opstå.
Men det var bare lige et input med min oplevelse, som andre måske kan have gavn af.
25. apr 2023 23:30  

3

Jeg har samme problem. Ingen varme i venstre side af bilen.
På vej hjem til aften stiller manden på varmen, kærer blæseren op på fuld og så siger det puf…. Den smider kølervæske ud i motorrummet. Umiddelbart er der stadig meget væske i beholderen men, hvor stammer det så fra?
Log ind
Opret bruger
Seneste billeder Android bilradio Android bilradio Android bilradio Android bilradio Android bilradio