logo banner
3. okt 2011 23:38  

Nu har jeg altså fået nok!

Hej venner.

Nu må jeg altså have jeres besyv på det her:

Da vi købte bilen i feb i år, har den kørt, hmm kan man sige mærkeligt - lige siden vi fik den, er det som om den ikke kan køre lige ud smilie

Umiddelbart føles det som om, at begge forhjul peger hver sin vej - mærkes som om det er udad.

Jeg har snakket med mange om det. Det er et problem, der er svært at forklare, og jeg hverken glæder mig, eller nyder at køre i bilen - kan slet ikke genkende jeres køreglæde, hvilket egentlig er ret trist, for min gamle Skoda Felicia kørte faktisk bedre.

I april henvendte jeg mig til forhandler (Suzuki Aarhus (Danny) og den blev sporet, var noget kun ude at trit, det hjalp lidt, men det optræder stadig - har oplevet en gang at blive stoppet, fordi en bagved kørende troede, jeg havde drukket.

Kan det have noget at gøre med dækkene, ophænget, sporingen eller har i andre gode råd, for jeg kunne jo få en fin Berlingo for de penge, og SÅ galt skulle det jo helst ikke gå...

...glæder mig og høre fra jer, den triste Swiftejer...

PS: Aner ikke om tråden er i det rigtige forum...
[Slettet bruger]
PostTruckeren

3. okt 2011 23:56  

1

Det er da godt nok et træls problem du har dig. smilie

Det kan måske godt være, at jeg spørger dumt. Men er hjulene blevet afbalanceret? Jeg går ud fra, at de er det. Da du siger du har snakket med en del om dit problem. Så har afbalancering nok også været nævnt.

Gør den det både med dine sommerhjul og dine vinterhjul? Hvis det samme sker, når du har haft forskellige hjul monteret. Ja så tror jeg godt, at man kan udelukke af det er hjulene der er skæve. Med mindre selvfølgelig begge hold er skæve.

Det var nok ikke den største hjælp jeg kunne give dig. Men jeg ville alligevel lige komme med mit input. For det er da et træls problem du har. Jeg har ikke megen forstand på det. Men vil gerne prøve at hjælpe en "swift-ven" i nødens stund. smilie
4. okt 2011 00:30  

2

Mathias: Jeg er opvokset med, at lidt har osse ret - men det er rigtig hvad du skriver.
Det er korrekt, bilen er blevet sporret efterfølgende, men det hjalp ikke synderligt - du nævner det med skævslidte dæk, det er mine i allerhøjeste grad, sommerdækkene der sad på bilen ved levering, der er ydersiden slidt ned til min. mens indersiden er næsten som ny, og det gælder både for & bagdæk.

Mht. vinterdæk må jeg lade dig være svar skyldig, fik et par kun lige lovlig sæt med ved køb, for sommeren var jo lige om hjørnet.

Men kan dækkene alene være skyld i at bilen køre sådan eller?

...for lige at vende tilbage til sporingen, der var det de skæve dæk der sad på bilen, kan man så regne med at den er sporret rigtigt efterfølgende?
[Slettet bruger]
PostTruckeren
4. okt 2011 06:18  

3

Det er ikke nok med en sporing i dit tilfælle, der skal en komplet udmåling til hvor også baghjulene bliver udmålt, kan din forhandler ikke gøre det så må han sende den hen til et værksted der kan gøre det, for hans regning.
4. okt 2011 07:55  

4

Vil mene at du skal prøve at køre hen til et andet værksted og så få den udmåling, og prøv at sætte vinterdækkene på og de om det er det samme...
4. okt 2011 11:47  

5

Jeg tænker, kunne problemet komme af slidte gummibøsninger, i diverse bærearme, jeg ved at der er flere der har fået skiftet dem.
Hilsen /Johnny aka wagfun
Formand for SCD
4. okt 2011 12:31  

6

Wagfun! Bøsningerne er da ikke slidt i en ny bil, forstår at den er ny i febuar og fejlen har været der fra start.
4. okt 2011 12:36  

7

På hans profil står der, Model 1,3 5D Farve Gul År 2005, så jeg tror bare at han har købt den i febuar, men det kan jo være en fejl.
Hilsen /Johnny aka wagfun
Formand for SCD
4. okt 2011 16:28  

8

smilie Jeg tror at wagfun har ret da de meget vel godt kan blive slidt også ændre hjulen sig i både den ene og den anden retning smilie
4. okt 2011 17:36  

9

tror måske det kan være din tandstang der går stramt så vil bilen have svært ved at rette op
4. okt 2011 17:43  

10

Hvis dækkene de er meget skæv slidt, så kan det godt have noget at sige, havde en ford escort fra 97 som kørte fra side til side, og det var pga. dækkene var skæv slidte som du beskriver længere oppe..
Model 1,2S Eco+
Farve Ablaze Red Pearl
Årgang 2011
4. okt 2011 17:45  

11

Jeg ville skifte til nye dæk, jeg kunne godt forestille mig at det samt. en 4hjuls udmåling/sporing ville afhjælpe problemet..
Model 1,2S Eco+
Farve Ablaze Red Pearl
Årgang 2011
4. okt 2011 18:33  

12

Migselv. skrev:
Wagfun! Bøsningerne er da ikke slidt i en ny bil, forstår at den er ny i febuar og fejlen har været der fra start.

Det er en gul swift fra 2005 postTruckeren har købt brugt ved suzuki i århus i februar i år.. faktsik en bil jeg selv var på udkik efter.. så vil nok sige at det ikke lyder helt utænkeligt at det er som Wagfun skriver.. Men det burde et værksted jo kunne se.. smilie mit råd er at få den tjekket et andet sted..
4. okt 2011 19:34  

13

Hvis du mener de peger ud af ( altså væk fra fra bilen ) begge 2 og dine dæk ikke er skæve er det jo din toe vinkel der er gal i ophænget. Og dette skal der jo en komplet 4 hjuls udmåling til som de andre siger da man bruger baghjulene til at rette de forreste ind, man plejer gerne at køre med en let toe-in som det hedder på mellem 0,4-0,6 grader hvis jeg ikke husker helt forkert smilie men kan jo også være såen en swift har specielle mål, har først lige fundet den fulde værksteds-manual til min ( efter dejligt link herinde ) og er igang med at læse det igennem smilie
4. okt 2011 23:19  

14

Altså, min bil havde det samme problem, købte den fra ny i august i år.
Jeg var så ude ved Suzuki og de undskyldte det med elektronisk servostyring, måden vejene bliver lavet på og lignende.. Altså diverse søforklaringer så det ihvertfald ikke var bilen der var nogle problemer med. Jeg har så en kammerat der er ved at uddanne sig som mekaniker, og fik den målt på sådan et 4hjuls sporingsapparat, fik et print og havde det så med ud til Suzuki så de kunne se at jeg rent faktisk havde noget at have mine problemer med bilen i og ikke bare i vejen, solen i ryggen, sidevind og hvad de ellers kunne finde på. Han ville så rette henvendelse til Suzuki Danmark og finde en løsning på mit problem ligesom han ville gøre det samme med min bagdør som er mørkere end resten af min bil. Denne gang fik jeg endelig ret i at det er deres problem og ikke mit fordi det ikke blev opdaget inden levering smilie
Håber du i samarbejde med Suzuki finder en fornuftig løsning på dit problem smilie
4. okt 2011 23:28  

15

Jeg køber nye vinterdæk nu her i oktober, så vil jeg se, om det hjælper...

Som Nyland skriver, stod toe in-out forkert på forakselen, venstre hjul var noget med 2,3 grader eller % forkert, mens højre hjul nøjes med 1,3.

ny i cluben: styretøjet føles ikke tungt, og bilen kan sagtens rette sig selv op, sååhhh...

Johnny er inde på det, andre har fortalt mig - hvis samtlige bøsninger mv. skal skiftes, hvad snakker vi i jyske dollars, bare et slag på tasken...? smilie
Det er jo 9 mdr. siden, jeg købte bilen, så kan jeg forlange at forhandler retter fejlen UB, hvis det er bøsninger mv?

De har jo ,hvis det er tilfældet, været færdige siden jeg fik bilen - den blev leveret nysynet, men er den slags ikke noget, man ser ved syn?
[Slettet bruger]
PostTruckeren
5. okt 2011 13:02  

16

TOE-IN måles i mm. (milimeter)og det har på forhjulstrukne biler været, at de skulle stå på fra 0 til at skræve -1mm.Har ikke lige målet på suzuki men den skal nok også stå på 0 til -1.
5. okt 2011 13:25  

17

Hvad siger FDM til det hele ? Og du har 12md garanti eller hvad folk vil kalde det så de skal jo bare fikse det og husk at bede om nul regninger på alt hvad du får lavet på garanti.
5. okt 2011 20:36  

18

Bonboy: Ja og nej, ifølge købeloven har man 6 mdr. garanti på brugte biler, mens de resterende 18 mdr. er reklamationsret - snakkede med FDM da bilen var inde og blive sporet, for hvad nu hvis det ikke kun var det, deres svar var at jeg kunne køre den til et FDM tjek til 2200kr., hvilket jeg på daværende tidspunkt ikke havde råd til.

Jeg kan sagtens rette henvendelse til Suzuki Viby, men tror sku, jeg kommer til og æde hatten selv smilie

Tanken med indlægget var også lidt, hvis der nu var en der var vant til at skrue i Swift, og kender bilen ud & ind, samt dens svagheder, kunne vedkommende jo kigge på den, hvis det var...

...kan jo ligeså godt holde det i klubregi, ikk... smilie
[Slettet bruger]
PostTruckeren
Log ind
Opret bruger
Seneste billeder Android bilradio Android bilradio Android bilradio Android bilradio Android bilradio