logo banner
8. dec 2008 11:10  

Behandling af ridser?

Hej Forum. Jeg har - ligesom hypeTax i indlægget nedenfor - fået et par hærværksridser på min swift. På en dør og på motorklappen. Kunne godt se ud som en nøgle, der er kørt hen over. Brandærgeligt. Det er ikke så tydeligt, hvis man ikke lige kikker efter, så af rene udseendesmæssige grunde finder jeg det ikke nødvendigt at gøre noget ved det - jeg har selvfølgelig en forsikring, men med en selvrisiko på ca. 3.000 kr. er det meget at betale for pynte på en bil, der alligevel ikke kan være fejlfri for evigt. Måske kommer der nye ridser om en måned. Men jeg vil selvfølgelig nødigt have rust og har ikke ret meget forstand på bilen. Så mit spørgsmål er:
1) er det -rustmæssigt - fint nok bare at købe noget lak og smøre det på selv. Hvis ja, er det vel bedst at købe det hos Suzuki, så jeg får den rigtige farvenuance (supreme red)
2) jeg har hørt, at det er svært at gøre det pænt selv (smøre lak på). Kan man evt. købe klar lak, der ikke ses (når nu ridsen ikke er særlig synlig)
3) er der eventuelt steder i københavnsområdet, hvor man for en billig penge (en timeløn eller evt. mindre) kan få smurt lakken på af en, der er mere prof - og giver det mening.

Jeg kører selvfølgelig på værkstedet og får dem til at vurdere skaden. Men frygter lidt, at de kunne finde på at anbefale mere behandling end strengt nødvendigt. De skal jo også leve, og finanskrisen kradser nok også der. Derfor vil jeg gerne have et par råd fra nogen, der er mere erfarne bilejere end jeg er, inden jeg kører på værksted.

På forhånd tak for eventuelle svar

Lars


8. dec 2008 14:09  

1

Først og fremmest så tjek hvor dyb ridsen er. Kan du se metallet skal den lappes her og nu. Er den hvid så er den ikke gået igennem grunderen og så er det knap så vigtigt. Har flere hvide ridser i min jeg ikke har gjort noget ved, da en lakstift er ret svær at lave noget pænt med. Men ja en lakstift er fin til at forhindre rust. Det det gælder om er at metallet ikke er blottet så der kommer ilt til, for så er det at rusten opstår. Mht. klarlak så får du 2 stifter hos din forhandler, en med lakfarven og en med klarlak. Et sted der kan lave det skulle i så fald være chips away mener jeg de hedder. De kan lave små skader og lakreperationer så det er nærmest usynligt. Det koster lidt knaster men det jeg har set har været i top kvalitet.

Umiddelbart tror jeg ikke at værkstedet vil gøre skaden værre end den er selvom krisen kradser. De vil vel gerne have at du kommer igen, og skulle de alligevel gøre det, så find et andet værksted for så fusker de jo nok også på andre områder smilie

Håber det kan bruges smilie
8. dec 2008 21:05  

2

Tak for svar DB
Hilsen
lars
8. dec 2008 22:14  

3

Any time smilie
8. dec 2008 22:48  

4

Lige en opgave for Motsen Autopleje.... smilie
Hilsen Motsen
Gone in swifty seconds
9. dec 2008 12:45  

5

Nu har jeg været på værksted og fået synet ridserne. Heldigvis kunne de konstatere, at ridserne ikke går igennem grunderen ned til metallet. Der er derfor ikke nogen overhængende rustfare. Jeg fik det råd at polere området, hvilket givetvis ville hjælpe (delvist) på det udseendesmæssige, der i forvejen ikke er så slemt. Og lige for en sikkerheds skyld at holde øje med om der alligevel mod forventning skullle danne sig rust. Men ellers vente og evt. tage en omlakering på et senere tidspunkt, når der er kommet mere til. Fin behandling.

Hilsen
Lars
10. dec 2008 16:05  

6

Og igen, så må vi sige.
Lige en opgave for Motsen Autopleje!
Log ind
Opret bruger
Seneste billeder Android bilradio Android bilradio Android bilradio Android bilradio Android bilradio